Колико је времена потребно за ходање до планине Килиманџаро?

Колико је времена потребно за ходање до планине Килиманџаро? Танзанијска Планина Килиманџаро (/клмндро/) је успавани вулкан. Кибо, Мавензи и Шира су три вулканска чушца која која су ту пронађена. Планина се уздиже на висину од 5895 метара (19 341 стопу) изнад нивоа мора и 4 900 метара (16 100 стопа) изнад основе висоравни, чинећи је највишом на свету највише. То је највиши вулкан у и источној хемисфери и Африци.

Despite the impressive height of 5.895 meters, the mountain requires no alpinist skills. Depending on the route, travel time ranges from seven to eight days with an average of six hours in easy to somewhat difficult terrain. Only the summit day is longer (around a twelve-hour travel time).

mount kilimanjaro
mount kilimanjaro

Колико је времена потребно за ходање до планине Килиманџаро?

За успон на врх планине Килиманџаро и потом спуштање до одредишта потребно је пет до девет дана. Ваше шансе да стигнете до врха планине Килиманџаро се повећавају са сваким сваким даном проведеним у пењању, јер ћете се више прилагођавати надморској висини и доживети мање исцрпљености.

Да ли вам је потребан кисеоник за Килиманџаро?

Иако је надморска висина Килиманџара значајна препрека, пењачи се могу попети на планину без помоћи додатног кисеоника. Користите стратегију аклиматизације да ходате полако, “стуб”, пењете се високо и спавате ниско да бисте дошли до врха.

mount kilimanjaro
mount kilimanjaro

Зашто је планина Килиманџаро позната?

Највиша самостојећа планина на свету и највиша планина на афричком континенту је Килиманџаро. 9. Мавензи, Схира и Кибо су три вулканска купа пронађена на Килиманџару.

Највиша планина, Кибо, остаје у стању мировања и има потенцијал да поново еруптира, док су Мавензи и Шира изумрли. Килиманџаро је велики успавани стратовулкан, састављен од три различита вулканска купа.

Ухуру врх је највиши врх на ободу Кибоовог кратера. Мавензи и Шира су изумрли, док је Кибо успаван и могао би поново да еруптира.

Карту Кибо конуса на планини Килиманџаро је 1964. објавило Одељење британске владе за инострана истраживања. Године 1989. и 1990. направљене су туристичке карте у размери од 1:75.000 са контурним интервалима од 100 метара (330 фт).

location of mount Kilimanjaro and it is characteristics

mount kilimanjaro
mount kilimanjaro

Зашто је Килиманџаро тако тежак за пењање?

Висина и брзина успона су оно што ствара највише потешкоћа приликом пењања на Килиманџаро. Килиманџаро, са висином од 5.895 метара (19.341 стопа), је несумњиво планински излет на изузетно великој надморској висини.

Висинска болест, често позната као акутна планинска болест (АМС), може погодити особу на великој надморској висини.

Могу ли се сам попети на Килиманџаро?

Нажалост није могуће попети се на Килиманџаро без водича. Године 1991. танзанијска влада и управа Националног парка Килиманџаро променили су своју политику према планинарењу без подршке на планини Килиманџаро. Укратко, прописи захтевају да сви трекери буду у пратњи регистрованог и лиценцираног водича.

 

Leave a Comment